Klimatilpasset plenfrø

Stikk fingeren i jorda

– velg plenfrø etter hvor du holder til!


Nordnorske forhold krever frø tilpasset nordnorsk vinterklima, som kjennetegnes av vekselvis avberfrost og regn.

Vi har sett oss lei på at de som skal etablere plen i vår landsdel må bruke frøblandinger som like godt kunne vært brukt i Holland. I vår ferdigplenproduksjon har vi alltid tatt hensyn til dette.

Det hender seg at kunder som har kjøpt ferdigplen av oss for 15 år siden melder tilbake at de fortsatt har fin plen. Selvsagt krever dette også et godt plenstell, som du kan lese mer om her.

Også klimatilpassing gjennom dyrkningssted er viktig. For flere grasarter er det slik at ved for mange år frøproduksjon sørpå, vil vinterherdigheten tapes. Derfor er det tryggest å kjøpe ferdigplenen fra det området du holder til klimamessig. Dette sier vi fordi vi har registrert at enkelte firma sørpå dumper prisen ned i 20 kroner for å få selge. Dette er slett ikke bra, da i mange tilfeller viser det seg at graset først ikke tåler den lange transporten. Det går varmgang og deler av plenen dør. Dette er for dårlig PR for ferdigplen som produkt. Dernest kan en få større utgang gjennom en dårlig vinter med mye vekslinger mellom mildt og kaldt.

 

Tar du sjangsen - vi har prøvd og vil ikke gjenta det!!

 

 Publisert: 11.04.12 18:16
Sist oppdatert: 17.07.15 13:50Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rdt og prv igjen.


 

Utviklet av Nettintro ANS. Design av Bjørn Tore Hansen.

Nettsted levert av Nettintro

Publiseringslsning levert av Nettintro ANS. Design av Bjørn Tore Hansen.